Zelfherstellend vermogen

Er zijn altijd situaties waarin er ergens iets niet goed loopt. Denk hierbij aan het lukt net om gegevens op te halen uit de bron, of het lukt niet om gegevens op te halen uit het doel.

Dit kan bijvoorbeeld voorkomen als een van de 2 systemen bijgewerkt wordt (upgrade of update).

Het is dan belangrijk om er voor te zorgen dat wijzigingen die verwerkt moeten worden op een later moment nog steeds door de koppeling worden verwerkt. Dit kan gedaan te worden op verschillende manieren. Enkele staan hieronder beschreven:

1. Wanneer geselecteerd wordt op wijzigen in de afgelopen periode, moet de periode voldoende ver teug gaan dat evt. downtime van het bron of doel systeem opgevangen wordt.