FTP Client

Een FTP client is een stukje software dat je op je eigen laptop of PC installeert. Hiermee kan je bestanden van jouw eigen computer of netwerk naar de FTP server verplaatsen of daar vanaf halen.

Hieronder staat een voorbeeld hoe dit mogelijk is met behulp van FileZilla.

Verbinding maken met FTP server in FileZilla

1. Download een FTP Client (bijvoorbeeld https://filezilla-project.org/

2. Installeer de FTP Client

3. Open binnen Filezilla de site manager. Dit kan via File à Site Manager (links boven in)

4. Voeg via de knop “New Site” een nieuwe verbinding toe

Selecteer vervolgens de nieuw toegevoegde site en vul in:

1. Host: bijvoorbeeld ftp.mooqe.nl

2. Encryption: Use explicit FTP over TLS if available

3. Logon type: Normal

4. User: FTP…

5. Password: …

5. Klik vervolgens op connect

6. Er wordt nu verbinding gemaakt met de FTP server

Downloaden bestanden

1. Zorg dat je verbonden met de FTP server bent

2. Selecteer in het linkerdeel van het scherm een locatie op uw lokale computer waar de bestanden die u gaat downloaden naar toe mogen gaan.

3. Door nu rechtermuisknop op een map in het rechter deel (zie mapnaam voorbeeld in screenshot hier boven) te klikken, verschijnt de knop Download. Door deze te selecteren wordt de gehele map gedownload naar de lokale computer