Microsoft Graph API

De Graph API van Microsoft is een API waarmee je de cloud services van Microsoft kan benaderen. Dit wordt bijvoorbeeld gebruikt wanneer je een koppeling met Sharepoint, Microsoft Teams, Microsoft Dynamics of Azure AD wil maken.

Voor dit type applicatie heb je slechts je tenant-id, client-id en client-secret nodig. Het ophalen en verversen van de toegangstoken wordt onder water automatisch voor je geregeld.

De inrichting van Azure dien je zelf te verzorgen. Pas wanneer de inrichting in Azure compleet is zal dit type applicatie naar behoren werken.