Schema

Het is mogelijk om een koppeling op vaste tijden automatisch uit te laten voeren. Hiervoor kan je gebruik maken van een of meerdere schema’s binnen de koppeling.

Om de optie voor het aanmaken van een schema te kunnen zien dien je binnen de koppeling in het menu aan de zijkant de optie ‘Basis versie’ uit te zetten. Als deze uit staat is de optie Schema beschikbaar in het menu aan de zijkant. Wanneer je op Schema klikt verschijnt een nieuw scherm waarin de schema’s voor de huidige koppeling worden weergegeven. Indien de koppeling nog geen schema’s bevat zal de pagina leeg zijn.

Om een nieuw schema aan te maken klik je op de plus knop in de rechter bovenhoek. Er verschijnt een lege regel die je zelf in kan vullen. In het veld voor de naam geef je een duidelijke naam in waaraan je het schema kan herkennen.

Tip: voeg aan de naam de frequentie toe hoe vaak de koppeling uitgevoerd wordt, hieraan kan je het schema nog makkelijker herkennen.

Bij een gratis koppeling is het niet mogelijk om deze via een schema uit te laten voeren. Je kan voor gratis koppelingen wel schema’s definiëren, maar deze zullen niet uitgevoerd worden. Wanneer je probeert een schema toe te voegen aan een gratis koppeling zal er een waarschuwing weergegeven worden dat het schema niet uitgevoerd wordt zolang de koppeling op gratis staat.

Actief

Aan het begin van de regel staat een checkbox, die aangeeft of het schema is ingeschakeld of niet. Bij het aanmaken van een nieuw schema staat deze standaard ingeschakeld. Door op de checkbox te klikken wordt het schema aan- of uitgezet. Aan de groene vink in de checkbox kan je zien of het schema aan staat. OP deze manier kan je bijvoorbeeld tijdelijk een schema uitzetten.

Bewerken

Aan het einde van de regel staan twee knoppen, de een is voor de instellingen van het schema, de ander is om het schema te verwijderen. Als je op de instellingen knop klikt (het icoontje met de tandwielen) opent een nieuw window waar je de frequentie van het schema in kan stellen.

Als je de frequentie naar wens hebt ingesteld kan je het scherm sluiten door op het kruisje rechts bovenin te klikken, of de escape toets op je toetsenbord te gebruiken. Als je helemaal tevreden bent met het schema, vink dan de checkbox aan die aangeeft of het schema actief moet zijn of niet. Als alle opties correct zal ingesteld zal de koppeling automatisch uitgevoerd worden op de aangegeven momenten.

Bij de frequentie kan je kiezen tussen minuten, dagen, weken of maanden. Per optie zijn er andere vervolg opties beschikbaar. Een voorbeeld van een schema is bijvoorbeeld elke 15 minuten, elke eerste dag van de maand of elke vrijdag. Met de verschillende opties die beschikbaar zijn kan de frequentie naar volledige vrijheid ingesteld worden.

Frequentie minuut

Voorbeeld frequentie minuten

Start datum: Op deze dag begint het schema met uitvoeren van de koppeling

Uitvoeren ieder aantal minuten: Om het ingestelde aantal minuten zal de koppeling uitgevoerd worden

Alleen uitvoeren tussen begintijd: Wanneer je bijvoorbeeld alleen wilt dat de koppeling tussen 9:00 en 17:00 wordt uitgevoerd, stel je hier 9:00 in

Alleen uitvoeren tussen begintijd: Wanneer je bijvoorbeeld alleen wilt dat de koppeling tussen 9:00 en 17:00 wordt uitgevoerd, stel je hier 17:00 in

Dagen van de week: De koppeling wordt alleen op deze dagen uitgevoerd.

Frequentie dag

Voorbeeld frequentie dag

Frequentie week

Voorbeeld frequentie week

Frequentie maand

Voorbeeld frequentie maand