Melding

Het is mogelijk om voor een koppeling automatische emailmeldingen in te stellen. Zo kan je bijvoorbeeld instellen dat je een melding wil ontvangen elke keer dat een koppeling uitgevoerd wordt, of wanneer er een fout is opgetreden bij het uitvoeren van een koppeling. Meldingen zijn een goed middel om koppelingen die volgens een schema lopen te monitoren.

Om de optie voor het instellen van meldingen te kunnen zien dien je binnen de koppeling in het menu aan de zijkant de optie ‘Basis versie’ uit te zetten. Als deze uit staat is de optie Melding beschikbaar in het menu aan de zijkant. Wanneer je op Melding klikt verschijnt een nieuw scherm waarin de melding ingesteld kan worden.

De eerste optie in dit scherm vraagt om de ontvangers groep te selecteren. Dit is een selectie van de notificatie groepen die binnen de omgeving gedefinieerd zijn. Voor informatie over het aanmaken van een notificatie groep zie : Notificatie groep toevoegen/bewerken

Vervolgens kan je een onderwerp invoeren, dit is het onderwerp dat je in je inbox ziet als de email binnenkomt.

Met de optie ‘Minimaal aantal fouten’ is het mogelijk om pas een melding te versturen als er een minimaal aantal fouten optreedt in de koppeling. Als je een melding wil ontvangen elke keer dat de koppeling uitgevoerd wordt kan dit veld leeggelaten worden.

Bij ‘Tijd tussen meldingen’ kan je het aantal seconden instellen dat tussen de te ontvangen meldingen zit. Stel je voert een koppeling iedere 5 minuten uit. Wanneer je dan instelt dat de tijd tussen de meldingen 3600 seconden (= 1 uur) is dan zul je alleen een mail krijgen als de laatste melding tenminste een uur gelden is geweest. Dit kan handig zijn als er bv. een fout optreed en je wil diezelfde fout niet continu in je mail krijgen.

Als laatste optie kan je kiezen om de log van de melding toe te voegen als bijlage aan de melding. Vaak kan je bij het optreden van errors extra informatie uit de logs halen. Deze optie kan je aan- of uitvinken.