Tekst over meerdere regels

Je kan in Python tekst formatteren. Dit kan handig zijn omdat je bijvoorbeeld in een systeem op een bepaald veld meerdere regels mee wil geven.

Dit doe je in een berekende kolom op de volgende manier:

CODE
voorbeeldTekst = '''
regel1
regel2
regel3
'''
voorbeeldTekst

De quotes moeten drie enkele quotes zijn. Bovenstaande code zal - wanneer ingeschoten in doelsysteem - als drie aparte regels zichtbaar zijn.

Je kan ook variabelen of andere velden uit je dataset in deze geformatteerde tekst gebruiken:

CODE
variabele1 = {naam}

voorbeeldTekst = '''
Naam: ''' + variabele1 + '''
Straat: ''' + {straat} + '''
regel3
'''
voorbeeldTekst

Let op dat je ook altijd de variabele waar je de geformatteerde string in stopt weer returned, anders doet de berekende kolom niks.

De formattering van de tekst is niet zichtbaar in de voorvertoning van de berekende kolom. Het resultaat ervan zie je pas terug wanneer je de regel bijvoorbeeld ingeschoten hebt in het doelsysteem.