Bewerken - script

Met dit bouwblok kan je een script uitvoeren over een dataset.

Uturn Studio script.png

1. Kies de invoer van het bouwblok. Hier selecteer je een eerder bouwblokresultaat (van het type dataset) waarop je het script wilt uitvoeren.

2. Dit is de berekeningen editor. In de editor kan je met Excel formules en Python het script bouwen.

3. In de tabel wordt de berekende data na het script weergegeven. Als er nog geen script is opgegeven, wordt hier de data getoond uit de bron die bij stap 1 is geselecteerd. Als er wel een script aanwezig is, wordt dit resultaat toegepast op de bron die bij stap 1 is geselecteerd.

4. Gebruik deze knop om het script uit te voeren. De tabel wordt vervolgens opnieuw geladen om het resultaat toe te passen.

5. Hiermee stel je het aantal regels in. Dit staat standaard op 100 ingesteld.

6. Hiermee ververs je de data van het script. In tegenstelling tot 4 (uitvoeren) zal hiermee ook de brondata (1) ververst worden.

7. Script templates zijn templates die veelgebruikt zijn, en met een paar klikken gemakkelijk aan het script toe te voegen zijn. Klik op de groene + knop aan het einde van de regel om het script in te voegen in de berekeningen editor. Nadat op deze knop is geklikt, verschijnt er een pop-up om eventuele parameters een waarde te geven.

Selecteer de gewenste waarde voor de parameter en klik op ‘Toevoegen’. Hiermee wordt het template toegevoegd aan het script.

Standaard zal de waarde zoals die in het template staat een dummy waarde staan. Het is de bedoeling dat je hier je eigen logica toevoegt.

Dataset

Dataset waar het script op toegepast zal worden.

Dataset

Dataset met het uiteindelijke resultaat.